Informatie bardienst

Organisatie en regeling bardienst TCB

• Leden van 18  t/m 70 jaar  moeten minimaal 6 punten per jaar halen (de leeftijd die in het betreffende jaar bereikt wordt is leidend).
  • Bij de 'waardering' van de diverse diensten is rekening gehouden met de 'zwaarte' van de dienst:
    • Ochtenddienst: 1,5 punt.
    • Lange competitieavond (woensdag of vrijdag 18.30-01.00): 3 punten.
    • Overige diensten: 2 punten.
  • De diensten (alle 6 punten) dienen uiterlijk 1 dag vóór de Open Dag ingepland te zijn. Hierdoor activeer je automatisch je pas vanaf 1 april!
  • Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een langere periode vooruit te moeten plannen. Mocht het in de loop van het jaar nodig zijn een dienst te wijzigen, dan kan dit tot uiterlijk 2 weken voor de dienst (TCB stuurt een reminder).
  • Het heeft de voorkeur zoveel mogelijk leden bij de bardienst te betrekken. Wil je toch geen bardienst draaien dan is er een mogelijkheid tot afkoop van de bardienst.
  • Als bardienstvrijwilliger moet je de toets Verantwoord Alcohol Schenken van het NOC*NSF succesvol doorlopen. Klik HIER om naar de cursus te gaan.
  • Ga je voor het eerst bardienst draaien, volg dan eerst een 'instructiedienst' met een ervaren barmedewerker. Deze 'instructiediensten' kun je op diverse zondagochtenden vinden. De dienst telt gewoon mee voor de benodigde punten. Kun je niet op zondagochtend, stuur dan een mail naar bar@tennisclubbemmel.nl. We maken dan een andere afspraak.
  • Nieuwe leden die zich aanmelden ná 1 juli gedurende een kalenderjaar worden voor de rest van het volgende kalenderjaar vrijgesteld van bardiensten. Daarna dient men wel gewoon aan de bardienstverplichting te voldoen. Bij aanmelding vóór 1 juli geldt alleen vrijstelling voor het lopende kalenderjaar.

Inplannen bardienst

Het inplannen van een bardienst gaat eenvoudig. Je moet hiervoor wel eerst inloggen op de website van TCB en vervolgens in het bardienstrooster de diensten kiezen.

Je kunt tot een maand voor een bardienst de dienst zelf verwijderen en een andere dienst inplannen. Tot 2 weken voor de dienst kun je ook nog wijzigen. Je moet dan wel een mail sturen naar bar@tennisclubbemmel.nl  met het verzoek om de dienst te verwijderen. Dit kan alleen als de nieuwe datum ook reeds gepland is. Het vrijgeven van een dienst is niet voldoende en de dienst blijft dan nog steeds jouw verantwoordelijkheid.

Heb je nog geen account als lid van TC Bemmel, klik dan HIER om naar de instructie te gaan.

Bardienst afkopen?

Stuur dan vóór 1 februari een mail naar bar@tennisclubbemmel.nl onder vermelding van jouw naam, lidnummer en toestemming om de € 60 af te schrijven.

Vragen?

Neem gerust contact op met de barcommissie : bar@tennisclubbemmel.nl